Yoghini PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Decembrie 2008 13:30
Share

 

 

 

 Cu ajutorul tehnologiei, mai precis a softului Photoshop prietenul meu, Malin, reuseste sa va ofere o imagine de ansamblu a unei parti din Scoala de Yoga. Sunt convins ca si alte imagini au fost la fel de concludente in ceea ce priveste amploarea acestei scoli, dar ca de obicei in Romania este foarte persistenta o maladie pe care unii definesc ca fiind "Orbul Gainilor".

Din acest motiv nu se observa faptul ca mii de oameni practica yoga. Este adevarat ca nici din aceasta imagine nu se distinge faptul ca sunt si mii de oameni din strainatate care vin sa practice yoga in Romania. Orbul gainilor nu este singura maladie a "societatii democratice" din Romania. Persista si altele cum ar fi "prostia gloatei, imbecalizarea sau presa mitomana". Este democratie si din aceasta perspectiva privind in mod panoramic putem avea o imagine de ansamblu, reala a unei societati ce cu greu accepta ca exista un numar mare de fiinte care doreste sa practice yoga in Romania. 

"Gratie" mitomaniei ce-i caracterizeaza pe jurnalistii autohtoni, culturalizati politic, astazi yoghinii reprezinta in imaginatia unora niste spalati pe creier, sectanti samd, nu mai continui pentru ca stiti realitatea si singuri.

Sper totusi sa realizati ca : 

- Sunt mii de oameni din occident care vin si practica yoga in Romania alaturi de noi.

- Sunt mii de oameni, care au diverse profesii, varste diferite, religii diferite, cultura diferita si care reusesc sa fie impreuna intr-o stare de armonie. Nimeni nu-i plateste ca ei sa fie in aceeasi sala  ore sau zile intregi.

- Sunt oameni ca si voi, dar care au o alta optiune, au o alta perspectiva asupra vietii. 

- SUNT OAMENI......