Amintiri PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Decembrie 2008 12:17
Share
 
 
 
 Nascut in 1921, Lt. colonel in rezerva, medic de profesie, domnul Romaniuc pare desprins dintr-o alta lume. Impresionant este faptul ca in ciuda greutatilor prin care a trecut, dl Romaniuc este inca un suflet tanar, lucid, vivace, plin de bun simt dand dovada de un umor fin. Am putut aborda impreuna diverse subiecte cum ar fi de exemplu: alimentatia vegetariana, razboiul, manipularea, controlul mintii, masonerie,  despre practicile tipice comuniste de tortura.
Dansul mi-a reconfirmat faptul ca noi ca si popor am fost privati de cunoastere, am fost tinuti in "bezna" timp indelungat. "Ani de zile mi s-a spus sa tac, ce era sa fac? Sunt militar, am tacut. Acum ma bucur ca macar pot vorbi" - zambeste si imi povesteste cum prin anii 40 a avut sansa sa puna mana pe o carte "buna" a lui Alexis Carrel. "Am luat-o dintr-un anticariat, apoi mi-au confiscat-o, nu numai pe aia, si altele, aveam mai multe carti deosebite". Din nou acelasi zambet amar, dar fericit pe de o parte; imi povesteste despre modul cum au intrat rusii in tara, cum s-au comportat - mai auzisem si de la bunicul astfel de povesti, si de la parinti.
La un moment dat cu un aer destul de grav imi zice : "Domnule,  ceea ce nu stiti este faptul ca acum omenirea este condusa de o organizatie puternica, oculta - Masoneria". De data aceasta am zambit eu si apoi am dezvoltat impreuna acest subiect. Este interesant sa vezi ca de fapt sistemul in care ai trait, traiesti si evident vei continua sa traiesti este controlat in totalitate, mecanismele de functionare sunt identice de ani si ani de zile; ai impresia ca traiesti in aceeasi epoca, diferenta fiind oferita doar de actorii noi.
Este adevarat, si anumite "metode" s-au  transformat. Astazi nu mai putem discuta despre arendasi in schimb avem  manageri, nu mai putem discuta despre boieri pentru ca avem politicieni, nu mai putem discuta despre sclavi pentru ca avem resurse umane. Jocul continua, oamenii sunt diferiti, metodele sunt aceleasi: confiscari de carti, oprobiul public, dosarul penal daca cumva ai indraznit sa zici ceva impotriva sistemului. Ca o concluzie, pot spune ca Eminescu a reusit sa sintetizeze cel mai bine situatia:
    Vreme trece, vreme vine, 
Toate-s vechi si noua toate; 
Ce e rau si ce e bine 
Tu te-ntreaba si socoate; 
Nu spera si nu ai teama, 
Ce e val, ca valul trece; 
De te-ndeamna, de te cheama' 
Tu ramii la toate rece.