Similar PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Decembrie 2008 00:17
Share

 

 

Am citit cu mare interes cartea domnului Gabriel Andreescu.

Ce pot spune, printe alte comentarii? Doar atat:  Similar.

Aproximativ tot ceea ce s-a petrecut in anii comunismului, se petrece acum si s-a  petrecut in 2004. Se pare ca inclusiv o parte dintre “actorii” de atunci au fost “angajati” si acum. Democratie, normal sa fie si asa.

Ca sa fiu mai clar am sa ofer doar cateva exemple:

-        Tinta principala: Gregorian Bivolaru si scoala de yoga MISA.

-        Target: distrugerea lui Bivolaru cu orice pret.

-       Campanie de presa mincinoasa, penibila, hilara; presa aservita politic; inainte de 1989 evident PCR-ului in 2004 PSD-ului.

-       Aceleasi sintagme folosite, aceleasi acuze. Probabil din lipsa de imaginatie. Cuvinte, sintagme speculate la maxim; puterea obijnuintei ce sa-i faci: secta, guru, orgie, sex in grup, cuib. Se pare ca dictionarul  cuprinde mai putine cuvinte pentru acesti lachei.

-       Mai intai arestari, represiuni, familii distruse, oameni dati afara din serviciu, jigniti, apostrofari, oameni ridiculizati si apoi o meschina chinuiala a “oamenilor de bine”, (moralii societatii), de incropire a unor asa zise “probe”. (Atat de morali incat invitau ziaristii sa-si aduca nevestele la mai marele premier Nastase sa le arate el cat este de barbat. – nota suplimentara).

-       Metode imbatabile, ridicatul de pe strada fara mandat, fara intrebari prea multe.

-       Cultura zero – imi aduc aminte ca asupra mea procurorul Mocanu a gasit marea proba –FOTOGRAFII. Degeaba i-am explicat ca acele fotografii apartin unui celebru fotograf ceh pe nume  Saudek. Le flutura in aer si zicea : “ia te uita mai ce yoga face asta, a….. yoga, filmeaza ba, uite ce yoga. Lasa ca va scoatem noi yoga din cap.” ( 19 martie 2004, moment in care am fost saltat din masina proprie – evident fara mandat ). Stiti unde se afla acum o parte din acele fotografii? In celebrul dosar fabricat 6D. In anul 2005 revista de specialitate Photo Magazine publica o parte din opera fotografului ceh Saudek. 

-       Reductionism maxim: Atentat la siguranta nationala, anti-Semitism. Dar intrebari pe masura acuzatiilor: “ati facut sex cu Bivolaru? “Recunoaste ca ai facut sex cu Bivolaru….” No comment.

-       Logica abolita – totul pare ca face parte dintr-un serial SF. Yoghii si-au inscenat anumite evenimente, le-au filmat si apoi le-au dat la presa. …. pe parcursul efectuării percheziţiilor, la fiecare imobil au fost prezente şi persoane care nu făceau parte din echipele operative şi care au filmat neautorizat, din exterior, aspecte de la pătrunderea în imobile. O dovadă în acest sens o constituie conţinutul proceselor verbale încheiate cu ocazia efecturăii percheziţiilor domiciliare la două dintre imobile, în care se reţine prezenţa numiţilor Cojocaru Costică şi respectiv Dunăre Haralambie Dănuţ, care aveau asupra lor camere şi casete video cu care efectuau înregistrări (anexa I)”. (afirmatii reale din rapotul CSM catre ministrul justitiei Monica Macovei). Cu toate ca pe data de 19 martie 2004 mi s-a confiscat camera video din bagaj, neavand nici o filmare cu descinderile din 18 martie 2004, totusi aceste marionete pe post de magistrati de la CSM si-au permis sa minta cu nerusinare, afirmand ceea ce ati citit mai sus. Si totusi aceasta este realitatea cruda in Romania post decembrista. Marturiile oferite de practicantii yoga domnului Andreescu  reprezinta realitatea terifianta din timpul dictaturii ceausiste.

Sa ne mai intrebam oare de ce?

Da, pentru ca yoga deschide sufletele oamenilor care o aplica cu intelepciune si discernamant. Da, pentru ca Gregorian Bivolaru are curajul de a opune mai departe rezistenta unui sistem care ucide sufletul.

Si aceste aspecte benefice au deranjat “sistemul”.

Multumim domnului Andreescu pentru adevarul scos la lumina. Cititorul are posibilitatea acum sa vada acum ca domnul Gregorian Bivolaru din totdeuna a fost persecutat pentru ca a practicat yoga; I s-au pus mereu in carca fapte care mai de care mai aberante, pe care nu le-a realizat, pentru simplul motiv ca si-a permis o viziune diferita asupra vietii in comparatie cu viziunea reductionista a “sistemului”.

Citit aceasta carte document si comparati cu ce stiti din presa.