Regula – Din țânțar facem armăsar ! PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Octombrie 2013 14:06
Share

 

Părere personală                                                   fotografie luată de pe net

Am afirmat de mai multe ori, am scris și pe site-ul MISA TV – regulile sunt necesare, își au rolul lor într-un sistem și de obicei ele s-au născut datorită dezordinii și a lipsei de bun simț.

În ceea ce priveste cazul MISA, orice regulă se modifică și a devenit deja o modă să dai în yoghini pe orice cale, să faci din țânțar un armăsar, căci așa-i omul ipocrit, iubitor de bârfă, nu mai ține cont de realitate.

Degeaba explici, explicațiile par să te adâncească și mai mult în negura perversă a unor prejudecăți stupide, întreținute prin bârfă de profesioniști, sau a unor presupuse adevăruri ce nu țin cont decât de propriul nostru ego exacerbat și turat la maxim din dorința perversă de a arăta că noi avem dreptate dincolo de realitatea evidentă.

 

Totuși, pentru că repetiția este necesară, am să caut să-l lămuresc pe un coleg dintr-un an mai mic.

Mic în aparență, pentru că după 22 de ani, cică, de practică yoga, nu prea mai poți să zici mic, ci foarte mare chiar.

Așadar, dragă Romeo, coleg din anul 22 de curs:

Observ nuanțele tendențioase care exista în discursul tău, referitor la Școala de yoga MISA și la adresa domnului profesor Gregorian Bivolaru, pe care l-ai postat  pe blogul venerabilului fost coleg Rapcea Mihai și unde afirmi anumite lucruri care de fapt sunt doar minciuni.

Te informez că nu te dă nimeni afară de la curs dacă nu vrei să iți asumi o responsabilitate și mă întreb de ce minti? Afară de la curs au fost dați cei care după ani buni de clemență au continuat să aibă un comportament neadecvat. Exemplu viu este chiar mentorul tău, Mihai Rapcea.

Este adevărat că dacă dorești să ai acces la tehnica yoghină Mahamudra, trebuie să-ți asumi faptul că vei avea bunul simț și vei păstra pentru tine aceste informații.

Aceasta  este de fapt realitatea, nu te obligă nimeni la nimic, la curs vei putea să participi și dacă tu nu dorești să-ți asumi o astfel de responsabilitate, nu este nicio problemă.

Atenție, nu vei avea acces la Mahamudra, ceea ce este altceva, dar la curs poți să vii și să participi mai departe.

Deci iată cum minți că vei fi dat afară de la curs și nu ai ce face.

Ba ai ce face, poți veni mai departe la curs unde vei beneficia de efectele practicii yoga la unison alături de alți colegi dintr-un an mai mic. Îmi permit să-ți sugerez să vii chiar în anul 1 de yoga, pentru a-ți reîmprospăta memoria cu elementele de bază pe care le ignori acum în anul 22.  Fenomenul este valabil pentru mai mulți, nu doar pentru tine. Am observat cum la unii oameni, după ce au parcurs o perioadă de timp acest curs, s-a dezvoltat doar latura critica în ei. Bunul simt a dispărut de mult și ei se rezumă la a critica fără să facă nimic bun în schimb, fără să aducă o soluție revoluționară și mai ales fără să practice. Ei doar critică, i-am putea numi Critici de Yoga. Cred că este deja o meserie bănoasă.  Dacă ar practica cu perseverență ceea ce invață, probabil ca ar avea numai laude de spus și de scris, așa cum fac deja cei care au practicat cu adevărat Mahamudra.

Așadar Romeo, de ce vrei tu să lași impresia că ești nedreptățit la acest curs de yoga pe care oricum îl ignori și minți de îngheață apele?

Ții morțiș să fii în anul 22, ca să-ți bifezi vechimea în condica ego-ul, ce nu suportă să mai fie deranjat? Vino dragă la curs, într-un an mai mic, chiar ai nevoie.

Nu mai comentez faptul, că dacă ai fi avut bun simț, i-ai fi trimis o scrisoare domunului profesor Gregorian Bivolaru, în care ai fi putut să îți exprimi nedumeririle și ai fi primit explicații, dar ipocrizia te face să folosești un canal anti-MISA pentru că tu, de fapt, esti ȋn această categorie, anti-MISA.

Aceasta este, de fapt, adevărul și nicidecum dorința ta de a îmbunătăți ceva în cadrul acestui curs de yoga. Faci apel la conducerea MISA, să-ți răspundă ție acum.  Dar te întreb – ȋnainte de acest eveniment ai încercat să stai de vorbă cu această conducere MISA și să vii cu soluții mai bune decât cele de acum?

Căci așa se procedează – mai întâi gândești, găsești soluții viabile, după care vii și le propui, le susții cu argumente înțelepte, bazate pe o practică adecvată și fii sigur că oamenii vor fi deschiși să te asculte.

Dar de fapt tu nu ai făcut așa, te-ai folosit în mod pervers de un instrument, crezând că nimeni nu va observa ipocrizia ta.

Știi, încă din anul întâi de yoga se afirmă  – În acest Univers totul este rezonanță iar tradiția populară ne amintește: ”Spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești”. Bănuiesc că înțelegi, tot despre rezonanța ta este vorba.

De fapt, dacă până acum ai fost la sală și ai fost atent la lecții sper să îți mai aduci aminte că aceste explicații legate de secret, au fost deja oferite, detaliate în trei lecții.

Dar, datorită ipocriziei, ignori explicațiile pe care deja le-ai primit, te prefaci că nu știi nimic și pari nedumerit.

Ca și exemplu analogic, dacă mergi la aeroport ești descălțat și de pantofi, nu doar verificat, și nu te simți mai infractor.

Înțeleg că acolo ți se pare normal să fie așa, evident vom ține cont de ”terorismul internațional” și totul este perfect, dar dacă o astfel de regulă ar fi fost  adoptată și de Școala de Yoga MISA, ar fi fost prăpăd – de ce oare?

Te întreb așa pe tine, de ce să nu ținem cont și de nesimțiții care vin la cursul de yoga doar pentru a fura informația gata sintetizată și adaptată.

De unde crezi tu că foști colegi precum Narcis Tarcău, Claudiu Trandafir, Eugen Mârț cunosc yoga?

Ce fel de yoga mai predau ei acum? Ai observat cumva că ei nu stiu nimic în plus față de ceea ce au învățat în această școală de yoga, pe care tu astăzi o critici cu atâta vehemență?

Fii un pic atent la Simona Trandafir, observă-i cu atenție privirea goală în fața mandalelor din cereale. Asta da yoga, cu mandale din grâu și mantre scrise pe limbă. Ei nu au mai făcut nimic în plus, doar au adus noutăți bizare ca să pară originali.

Deci, dintr-o dată, așa tam nesam, după 22 de ani de yoga, brusc îți dai seama că ceva nu este în regulă – Regulile. Interesant mecanism, nu?

Mai fac o paranteză pentru a mai lămuri măcar puțin un alt aspect, plagiatul.

Tot la venerabilul Rapcea pe blog, observăm indivizi precum Intenslight ce caută să ne ofere scheme de inteligență precară, dar în prostia lui, nu observă realitatea, datorită unei logici reducționiste bazată pe fals.

Intenslight nu își adresează întrebarea logică – De unde au autori precum Van Lysbeth, sau Danielou informația din cărțile lor?

Nu cumva din scrierile orientale?  Ba da, ele sunt copiate chiar de acolo și de fapt nu sunt carțile lor originale, sunt traduceri.

Culmea ironiei este că Van Lysbet afirmă că el a tradus de la preoții indieni.

Dar ipocriții nu doresc să se știe acest aspect, astfel încât să își acopere minciunile legate de presupusul plagiat. La o scurtă căutare iată ce găsim:

”Il rencontra Swami Shivananda en avril 1963” – scrie pe site-ul http://www.yogavanlysebeth.com/biographie/.

Cu alte cuvinte Andre Van Lysbet a avut parte de o cunoastere esoterica. Continuăm cu urmatorul pasaj, luat de pe același site.

”Les premières méditations systématiques d’André Van Lysebeth appliquaient le schéma proposé par le Swami de Chidambaram, tel que Yeats Brown l'expose dans « The Lancer at large ». S'en suivit l'initiation aux exercices posturaux; ce, essentiellement selon l'enseignement de Swami Shivanada de Rishikesh (fidèle à l’Ashtanga Yoga de Patanjali).”

Deci iată că primul sistem de meditație aplicat a fost după schema propusă de Swami de Chidambaram în conformitate cu învățăturile lui Swami Shivanada, care sunt cele din Ashtanga Yoga a lui Patanjali. Asta se afirmă și în primele cursuri de yoga de la noi.

Și din moment ce cărțile respective sunt deja copiate din scrierile vechi orientale cum poți să afirmi că ȋnvățătura din ele aparține lui Van Lysbeth?  Acesta este un exemplu pe care fiecare dintre noi îl poate analiza la o scurtă cautare pe net.

Nu mai pun la socoteală faptul că domnul profesor Gregorian Bivolaru nu s-a lăudat niciodată că yoga ar fi descoperirea lui. Din contră el a afirmat că a sintetizat și a adaptat tot ceea ce el a studiat.

Faceți o vizită la Institutul de Studii Aprofundate de Indianism din Pondichery și o să vedeți de unde și-a copiat cărțile Van Lysbeth  .

Analogic vorbind, este ca și când am spune că Mircea Eliade a inventat religia pentru că el este singurul care a scris Istoria Religiilor și dacă folosești ceva din cărțile lui ȋnseamnă că l-ai plagiat.

Aici ȋnchid paranteza deschisă și propun colegilor să se documenteze mai bine, să realizeze ei o altă sinteză mai bună să ne ofere și în această direcție un exemplu.

Asa că, dragă Romeo, eu zic să te mai gȃndești ȋnainte să minți, să fii și inteligent, căci altfel nu faci altceva decȃt să te ȋnscrii ȋn lista de penibili ce ȋi susțin ego-ul venerabilului Rapcea.

În altă ordine de idei, dacă tu ai fi fost închis de securitate, dacă tu ai fi fost torturat și trădat de cei mai apropiați și iubiți aspiranți, crezi că ai mai fi avut încredere în cineva?

Cine esti tu pentru ca Gregorian Bivolaru să aibă încredere în tine, atâta timp cât tu nu ai bunul simț să-i scrii o scrisoare prin care să îți lămurești problemele?

Gregorian Bivolaru a fost și este motorul acestei mișcări în lume.

Tu cine ești? Tu ce ai făcut bun pentru oameni? Tu te vaiți mânat de ura și frustrare de anumite aspecte normale și firești, de care tu te-ai săturat; așa ai zis – ”m-am cam săturat”.

Romeo, citește cursurile de yoga din anul 2 care nu sunt criptate, dar citește-le bine, mai ales pe cele care descriu centri de forță și vezi pe unde te încadrezi ca nivel de conștiință. Dacă ai să le citești cu atenție ai să descoperi o minune și ai să vezi ce bază de plecare are expresia ”m-am săturat”.

Atât trebuie să faci prima dată, să citești, apoi să înțelegi – dar vrei tu oare să și înțelegi ceva?

Tu ești în anul 22, dar habar nu ai de ceea ce se scrie în cursurile de ani mici și asta se vede de la o posta, la fel ca și reala ta intenție.

Acei mulți cursanți nemulțumiți din anii mari despre care vrei să spui tu că există, să fie sănătoși sau să aibă curajul și bunul simț, tocmai că sunt în anii mari,  să își exprime la curs nemulțumirile, cu nume clar, dacă ei există în realitate.

Încă nu te-ai prins Romeo de faptul că noi am înțeles de ani de zile schema asta, atât de proastă – unii cursanți, sau un grup de cursanți.

Care cursanți Romeo?  Cine sunt ei, unde sunt ei?

În mintea ta care își imaginează sute de mii de cursanți care sunt de acord cu tine, probabil.

Dacă ei există și mai ales că sunt în ani mari de curs ( deci evoluați se presupune ) să își asume responsabilitatea și să vina în față să zică: uite noi suntem aceștia. Dar ei nu există și de aceea, ipocritul, în mod manipulativ afirmă – ” aș dori ca domnul Bivolaru să știe că sunt mulți cursanți ca mine” .

Păi dacă sunt ca tine și așa mulți, faceți voi o scoală; i-am sugerat și venerabilului Rapcea, dați voi un exemplu personal de cum trebuie să fie o școală de yoga.

Dacă sunteți așa deștepți și așa mulți și nemulțumiți de munca altuia, hai măi băieți fiți bărbați, vorba ceea, și dați o mână de ajutor aici, ȋn România, oferiți un exemplu personal de yoga, nu are sens să vă mai frământați mintea cu MISA. Și mare ateneție: Să nu plagiați, se vor găsi cârcotași și la voi.

Ce sens are să rămâi 22 de ani undeva unde nu-ți place, unde nu prea ai ce să înveți, căci după cum zici tu și alții, lecțiile sunt criptate, copiate și oricum voi deja aveți sursa.

Orice individ mic și meschin care dorește să pară important se ascunde în spatele unui pseudonim, minte, trădează, devine farsor și nu va face nimic bun vreodată.

În schimb se va bate cu pumnul în piept și va striga în gura mare – Eu spun Adevarul.

Colega – e o tehnică simplă și proastă, nu mai funcționează, suntem în alt secol.

O altă prostie: ”Numai VIP-urile de la MISA sunt mulțumite de hrană”.

Ce VIP este colega noastră Liliana Gherasim?

Ți-am oferit un singur nume ca să înțelegi cât de ipocrit ești. După cum vezi mai mănâncă bine și alte persoane ce nu intră în categoria VIP. Nu mai comentez faptul că în această școală nu există categoria VIP, e deja ridicol.

Tu ți-ai găsit acum adevărații colegi, ipocriti ca și tine, cu care poți fi de acord și se vede că îți faci bine treaba; unii deja te laudă și îți zic bravo, ești pe calea cea bună, felicitări că ai avut acest curaj.

Curaj? Râd în hohote, curaj ai fi avut dacă ai fi dorit să te transformi cu adevărat și atunci sigur ai fi ales altă modalitate de a pune în discuție anumite disfuncționalităti, dacă ele ar fi existat.

Pentru tine, ca și informație, îți spun că eu personal am invitat jurnaliști să vadă cum trăim noi, dar, din păcate, pe ei nu îi interesează asta. Pe acești jurnaliști despre care tu ne vorbești cu atâta siguranță îi interesează doar banul lor. Și pentru banul lor, pentru ideea lor imaginativă de așa zis jurnalist independent, ei sunt capabili de orice.

Nu știu dacă înțelegi aceasta, dar eu sunt unul dintre cei care am căutat cu adevărat un dialog onest și pot afirma că sunt rari și foarte puțini acei oameni de media care au curajul să afirme ce este în spatele scandalului MISA.

Le este frică pentru banul lor, pentru imaginea lor, pentru funcția lor. Atenție însă, lor chiar le este frică, și această frică, care este a lor, au încercat apoi de nenumărate ori să o atribuie foștilor cursanți urmărind în mod meschin să pună în lumină proastă Școala de Yoga MISA.

Este doar o manipulare pentru că la fel, dacă ai bun simț, remarci că nimic nu i s-a petrecut lui Rapcea după ce el a fost eliminat de la curs. Nimic nu i s-a petrecut Roxanei Chirila după ce ea de bună voie a plecat de la curs și apoi apărea cu mască pe postul tv Antena să ne povestească cum i-a spus adevărul gol goluț și direct în față Gregorian Bivolaru.

Deci iată că din nou lipsa ta de logică și inteligență îți blochează capacitatea de a înțelege ce se ascunde cu adevărat în spatele manipulării mediatice.

Îți recomand o carte și, cine știe, poate din curiozitate ai să o citești. Este vorba de cartea Tirania Comunicării a lui Ignacio Ramonet apărută la Editura Doina prin anul 2000 cred.

Deci ceea ce ne propui tu nouă, ca fiind marea demonstrație, este de fapt o pistă falsă, praf în ochi,  pentru că de ani de zile jurnaliștii nu au vrut sa vadă ce este în cadrul acestei școli de yoga. Ei au primit ordin să distrugă MISA. ORDIN – înțelegi probabil cuvântul ordin și poate te vei întreba și de ce?

Și ca să-ti dai seama că nu prea gândești, îți dau o temă de casă ce necesită un pic de logică, un pic de atenție și apoi să corelezi informația cu realitatea.

Ia gândește-te tu și te întreabă:

De ce presa, chiar dacă prezintă spiralele și nu o dată, căci în fiecare an auzim vești despre ”Marea Spirală de la Costinești”, ignoră miile de oameni care vin să practice yoga și sunt fericiți? Mmmm acum ce mai zici, nu e presa?  Uite presa, nu e presa? Ba da, e presa care are ordin să mintă în ciuda evidențelor mai mult decât clare.

Se vede și din avion, să vii la mine să-ți fac cadou o fotografie cu spirala fotografiată din avion, nu de alta, dar măcar așa o să observi și tu că sunt mii de oameni fericiți.

Deci iată că de fapt în reducționismul tău, mințind cu nerușinare, omiți să observi elemente care vorbesc de la sine.

Mii de oameni vin în tabără, sunt fericiți, sunt așa cum sunt ei, cu problemele lor, cu bucuriile lor, dar vin în tabere, fac eforturi spirituale.

De ce crezi Romeo că vin acești oameni? Tu de ce ai venit Romeo 22 de ani la acest curs de yoga? Care a fost de fapt adevărata ta căutare?

Cred că ar fi mai util să îți răspunzi cu sinceritate la astfel de întrebări decât să-l transformi pe domnul profesor Gregorian Bivolaru într-o țintă.

Pentru că în realitate ceea ce ai facut tu se numește vânătoare.

Vrei și tu ceva, să pari ceva, să fii băgat în seamă. Uite, am dat curs dorinței tale și te bag în seamă și îmi cer scuze că pot gândi diferit de tine.

Din păcate pentru tine cam așa se vede de la mine. Îmi pare rău că îți ofer o astfel de perspectivă pentru că, onest vorbind, îmi dau seama cât de mult suferi, dar nu pot face eu ceva în locul tău.

Voi vă hrăniți mai departe din bârfe, minciuni, calomnii, ură, dușmănie, invidie și ipocrizia este exponențială.

Ipocrizia se vede și din faptul că afirmi: dacă cumva, vezi Doamne, vom practica acasă tehnicile greșit și vom păți ceva… Vezi cât ești de ipocrit?

Pai tu de ce te-ai plimbat 22 de ani de la un an de yoga la altul? Mai precis din anul întâi în anul doi și așa mai departe până în anul 22?  Ca să nu ții minte? Păi tu așa de uituc ești încât să uiți de mână până la gură?

Ce fel de yoghin ești tu dacă după 22 de ani de yoga uiți lecția și înțelegi greșit?

Deci Ajna ta, săraca de ea, ce să dinamizeze dacă nu are ce?  Ce rezultate remarcabile ai tu dupa 22 de ani de yoga? Nici unul – Acesta este un adevar pe care tu singur ni-l spui, în schimb ești maestru în critică și sunt convins că și în motivologie. Să știi că Mârț este celebru în materie de motivologie, are vechime.

Aceasta nu e tot, vrei să mai lași impresia unui pericol iminent în ceea ce privește practica yoga - dacă cumva pățești ceva?

Bine, măi tovarăse, ca să te iau așa ca la partid, vorba ceea, să folosesc o rezonanță ce-ți este specifică, ai pățit ceva rău în acești 22 de ani de yoga datorită cursului și a practicii yoga ca să-ți permiți acum să pui în această lumină cursul de yoga? A, am uitat scuze, știi Ajna nu a funcționat, de fapt nu ai pățit nimic pentru că tu nu ai practicat yoga. Probabil că până acum această întrebare te-a frământat foarte mult și în sfârșit după 22 de ani ai reușit să o formulezi în scris.

Felicitări însă la o astfel de întrebare iți raspundem cu altă ocazie pentru că în realitate nu ai pățit nimic, dar ipocrizia te determină să încerci să manipulezi situația într-un mod ieftin, adică prost, dar fiecare cu rezonanța lui.

Mai ai și tupeul, căci vorba ceea prostul nu-i prost destul până nu e și fudul, să ceri conducerii MISA sau lui Gregorian Bivolaru să-și asume faptul că tu ești pe lângă și nu practici corect o tehnică de yoga.

Pentru mărginita ta vedere îți ofer un exemplu analogic – crezi că este responsabilă școala de șoferi pentru faptul că tu nu știi să șofezi?

Noi ca și instructori ne asumăm răspunderea pentru ce se petrece la sala, nu pentru prostiile pe care le faci tu acasă de capul tău.

Dacă ești incapabil să ții minte o tehnică îți dau un sfat: Nu practica acea tehnică acasă.

Este simplu, dar în ipocrizia ta nu vezi o soluție, tu mereu ai o problemă, pentru că după 22 de ani de plimbat pe la yoga tu nu ai reușit să te dezvolți pentru că, de fapt, tu nu ai practicat yoga în acești 22 de ani și de aceea ai doar probleme, soluții nu ai. Yoga nu ajută leneșii, dar poate elimina lenea dacă o practici.

Cu siguranță dacă ai fi practicat yoga în acești 22 de ani ai fi reușit să îți dinamizezi Ajna Chakra și ai fi găsit soluții.

Îți ofer eu o soluție: să ai mereu cu tine un caiet la vestiar și să îți notezi imediat  după curs ce înveți și apoi să te consulți cu instructorul tău și să-l întrebi – am înțeles bine, uite ce am scris eu aici în caiet că am înțeles?

Vezi ce simplu este și nu îți trebuie prea multă școală pentru o astfel de soluție. Dar îți zic eu – soluțiile sunt găsite de yoghinii care au bun simț și nicidecum de pseudoyoghinii ipocriti ce caută nod în papură etalandu-și din plin prostia.

Și nu în ultimul rând, dar important este faptul că Monica Dascălu nu predă la anul 22, deci iată cum minți că v-a anunțat Monica la curs, plus că lecțiile respective vin ceva mai târziu dragă Romeo. Ipocrizia e infinită la tine ca și prostia.

Deci dragă Romeo – nu mai minți, nu mai fi ipocrit și daca ceva nu-ti convine poți să vii tu cu soluții mai inteligente, dacă ai evident.