Miting de protest PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Decembrie 2012 16:16
Share

 

Photo  Oloier Mălin

http://misatv.ro/stiri/18-decembrie-2012-un-nou-termen-in-dosarul-lui-gregorian-bivolaru/

Marţi, 18 decembrie 2012 a avut loc un nou termen în procesul lui Gregorian Bivolaru, în cadrul dosarului penal 405/85/2005, judecat de ICCJ.

Cu această ocazie asociația MISA a organizat un miting de protest în fața instituției de pe strada Batistei între orele  8.45 - 13.00. Mitingul a urmărit să semnaleze opiniei publice faptul că Gregorian Bivolaru, membru fondator al acestei asociaţii, nu are parte de un proces corect în România. Mitingul ca măsură de protest este necesar şi pentru a atrage atenţia asupra modu lui incorect în care procesul (şi în general cazul MISA-Bivolaru) se reflectă în presă.

Gregorian Bivolaru dorește să își exprime punctul de vedere în cadrul acestui proces și în această direcţie a solicitat să fie audiat prin comisie rogatorie (aspect ce pană în prezent nu a fost permis de către instanță) în Suedia, ţară în care domiciliază şi unde beneficiază de azile politic.

Reamintim că în 21.10.2005, Curtea Supremă din Suedia a hotărât să respingă cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru, pe motiv că „există riscul ca Gregorian Bivolaru, din cauza convingerilor sale religioase, să fie supus unor persecuţii foarte grave” în România – cu referire precisă la faptul că el nu poate beneficia de un proces corect în această ţară. Decizia Instanţei supreme suedeze îşi dovedeşte încă o dată întemeierea, în urma modului abuziv şi nedrept în care se desfăşoară în prezent procesul de la ÎCCJ.

La ultimele termene de judecată am asistat la diverse abuzuri ale judecătorilor, precum:

- respingerea unor cereri de probe referitoare la legalitatea cercetării penale şi judecătoreşti;

-  „excluderea” martorului esenţial al apărării, pe motivul unei acţiuni greşite a instanţei (la audierea – de asemenea abuzivă – a părţii vătămate de la termenul de judecată din 12.04.2012 el a fost lăsat să asiste);

-  respingerea constantă şi sistematică a întrebărilor care vizează abuzurile organelor de anchetă, declaraţiile părtinitoare şi nelegalitatea probelor;

- favorizarea poziţiei Parchetului prin modul în care sunt audiaţi martorii propuşi de acuzare;

- comportamentul jignitor faţă de părţi, martori şi avocaţi.

În loc să facă publice aceste grave abuzuri, presa a preferat să difuzeze până la saturaţie mărturiile mincinoase şi în mod evident incoerente şi contradictorii ale martorilor acuzării, care deşi nu aduc nicio lămurire asupra cauzei totuşi iată că au trezit interesul presei datorită unor elemente scandaloase – care însă sunt în totalitate mincinoase.